fbpx
negatieve gedachten doorbreken
Hulp vragen
24 mei 2021
 

"Ik voel me alleen in mijn relatie"

Herken jij deze gedachte: “Ik voel me alleen in mijn relatie”? Er kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen waarom jij je alleen voelt in jouw relatie. Dit is geen prettig gevoel, maar wat ik jou wel kan zeggen is dat pijnlijke gevoelens die jij voelt signalen zijn dat er een onvervulde behoefte leeft in jou. Het zegt niets over de ander, maar alles over jou.

“Ik voel me alleen in mijn relatie” is een negatieve gedachte die ervoor zorgt dat jij negatieve gevoelens ervaart en niet andersom. Het gevoel dat eronder zit kan bijvoorbeeld teleurstelling zijn, angst of onzekerheid. Voel vooral waar die voor jou zit. Je ervaart het voornamelijk in jouw relatie, maar er zijn natuurlijk heel veel soorten relaties die jij aangaat. Met vrienden, familie en collega’s bijvoorbeeld. Zie jij een patroon? Ik wil je uitnodigen daar eens over na te denken.

Afreageren

Het makkelijkste is om jouw negatieve gevoelens af te reageren op de ander. Je bent boos op de ander, de ander doet het niet goed et cetera. Maar, wat er eigenlijk gebeurt is dat je niet goed luistert naar jezelf en je niet geeft aan jezelf wat jij nodig hebt. Je gaat voorbij aan jou en alles in jou schreeuwt dat dit niet oké is. Het is een letterlijk een signaal dat er iets “moet” veranderen. Je komt elke keer in dezelfde vicieuze cirkel terecht en telkens passeer je de stations waar je al tig keer bent geweest. Je word er ook heel moe van, steeds datzelfde nare gevoel wat misschien uitmondt in een discussie met je partner, familie, vriend(in), collega?

Wat wil ik jou hiermee zeggen?

Ik vertel je dit, omdat ik dit soort vicieuze cirkels ken. Elke keer komt dezelfde gedachte “ik voel me alleen in mijn relatie” omhoog wat resulteert in een negatief gevoel waar je vervolgens verbaal of non-verbaal op reageert en je hebt dezelfde, niet-bevredigende uitkomst. Het lastige is dat je er ook niets van begrijpt, je snapt niet wat er gebeurt en wat je anders kunt doen. Je voelt het toch zo??

Dan heb ik nu ander, goed nieuws voor je. Je hebt overal invloed op, op alles wat er gebeurt (of niet gebeurt) dus óók op hoe jij je voelt. Als jij je dat realiseert (en misschien doe jij dat al!) dan weet je ook dat je andere keuzes kunt maken voor een meer helpende uitkomst.

✨ Weet dat jouw situatie nu, niet jouw realiteit hoeft te zijn én te blijven. Niets staat vast.
✨ Het staat of valt met de overtuigingen die jij hebt en de keuzes die jij maakt.
✨ Hoe jij je nu ook voelt, wéét en vertrouw dat jij het altijd anders kunt doen.
✨ Weet dat ALLES in jou zit om diepgaande relaties aan te gaan en je leven ten volle te kunnen leven

Het realisatiemoment dat ik te allen tijde de regie heb en dat ik invloed heb op alles wat er gebeurt of niet gebeurt, heeft mijn leven zoveel lichter, makkelijker en leuker gemaakt en ik gun jou precies hetzelfde. van ik voel me alleen in mijn relatie naar ik voel me gezien en gehoord.

Gratis E-book

Door mijn jarenlange zoektocht naar hoe moet ik het toch allemaal doen, hoe moet ik omgaan met al mijn pijnen, maar ook de verlangens die ergens zo groot waren, maar soms zo werden overschaduwd door de pijn die ik voelde, weet ik hoe het is om te voelen hoe 'rock bottom' is. Ik weet ook hoe het is om daar uit te komen en dat wil ik zo ontzettend graag met je delen.

Ik heb een e-book geschreven die jij gratis kunt downloaden waarin ik drie sleutels met je deel om jouw innerlijke vrijheid te gaan voelen. Noem het manieren, sleutels, tips, levenslessen, net welk woord voor jou beter voelt, maar één ding weet ik zeker: Het heeft gezorgd voor een enorme shift in mijn leven en dat is ook mogelijk voor jou. Download jouw gratis e-book!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *