fbpx
negatieve gedachten doorbreken
Hulp vragen
24 mei 2021
Het is ook goed waar je nu bent
22 juli 2021
 

Hoe word ik weer gelukkig met mezelf?


Dit is een grote vraag, waar niet zo snel een kant en klaar antwoord voor is. Er liggen vaak verschillende factoren aan ten grondslag waarom je niet gelukkig bent met jezelf en dit verschilt per persoon. Ik kan alleen maar spreken vanuit mijn eigen ervaringen en kennis dus dat is ook wat ik ga doen. In mijn ogen zijn er vier essentiële basiselementen die een rol spelen en ik leg ze hieronder graag aan je uit (ze staan overigens in willekeurige volgorde):

Verbinding met jezelf

Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat dan? Misschien een gedachte die door je heen gaat. Als je niet in verbinding staat met jezelf is de kans groot dat je aan jezelf voorbij gaat. Verbinding met jezelf betekent voor mij kunnen verbinden met mijn gevoel, mijn binnenste. Het betekent voor mij ook dicht bij mezelf blijven, daar naar handelen én daarin trouw zijn aan mezelf.

Gehoor geven aan jouw behoeftes

Het is helemaal niet zo makkelijk als dat het misschien klinkt. Vaak zitten er heel veel laagjes over onze daadwerkelijke behoefte en zijn die laagjes een soort van “schijn” laagjes en houden ze ons weg van waar het écht om draait. We reageren bijvoorbeeld boos terwijl we eigenlijk bang of onzeker zijn. We voelen irritaties, terwijl het alles zegt over onszelf en niets over de ander. Of we trekken onszelf in een neerwaartse spiraal met onze eigen gedachten waarbij we ons onderaan de streep altijd slecht(er) voelen. Wanneer je leert gehoor te geven aan jouw behoefte(s), dan ga je echt merken wat voor een bevrijding dat is. Je leert aan te geven wat JIJ nodig hebt.

Negatieve gedachten doorbreken

Het is helemaal niet zo makkelijk als dat het misschien klinkt. Vaak zitten er heel veel laagjes over onze daadwerkelijke behoefte en zijn die laagjes een soort van “schijn” laagjes en houden ze ons weg van waar het écht om draait. We reageren bijvoorbeeld boos terwijl we eigenlijk bang of onzeker zijn. We voelen irritaties, terwijl het alles zegt over onszelf en niets over de ander. Of we trekken onszelf in een neerwaartse spiraal met onze eigen gedachten waarbij we ons onderaan de streep altijd slecht(er) voelen. Wanneer je leert gehoor te geven aan jouw behoefte(s), dan ga je echt merken wat voor een bevrijding dat is. Je leert aan te geven wat JIJ nodig hebt.

Zelfliefde

Als laatste gaat het om een flinke dosis zelfliefde. Ook dit klinkt een soort van logisch, toch? Maar hoe? Je kunt beginnen met jezelf andere vragen te stellen die lichter aanvoelen en zorgen voor een fijnere uitkomst. Vragen die betrekking hebben op goed of fout of vragen waar heel veel “moeten” in voorkomt, zijn vragen die zorgen voor nog meer onrust, twijfels en onzekerheid. Stel jezelf dus andere vragen!

Meer weten over wat ik voor je kan betekenen?

Gratis E-book

Door mijn jarenlange zoektocht naar hoe moet ik het toch allemaal doen, hoe moet ik omgaan met al mijn pijnen, maar ook de verlangens die ergens zo groot waren, maar soms zo werden overschaduwd door de pijn die ik voelde, weet ik hoe het is om te voelen wat 'rock bottom' is. Ik weet ook hoe het is om daar uit te komen en dat wil ik zo ontzettend graag met je delen.

Ik heb een e-book geschreven die jij gratis kunt downloaden waarin ik drie sleutels met je deel om jouw innerlijke vrijheid te gaan voelen. Noem het manieren, sleutels, tips, levenslessen, net welk woord voor jou beter voelt, maar één ding weet ik zeker: Het heeft gezorgd voor een enorme shift in mijn leven en dat is ook mogelijk voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.