fbpx
Wat een SH*T vraag
14 oktober 2021
 

Dit is waarom ik mezelf afstrafte

Ik heb heel lang gevoeld dat ik het niet goed deed.

Van huis uit heb ik meegekregen dat we overal over konden praten. Er was veel diepgang met betrekking tot allerlei thema’s, vooral ook binnen onze familie. Ik heb dit als heel fijn ervaren, maar die verschillende invloeden en denkwijzen maakten ook dat ik heel vaak heb gedacht (in mijn dieptepunt) dat ik het verkeerd deed. Dat ik niet goed omging met bepaalde dingen, dat ik dingen anders of beter moest doen, maar ik wist ook niet hoe wél.

➖ Ik kon niet goed alleen zijn en dat was niet goed
➖ Ik wist dat ik in relaties stapte, omdat ik niet alleen durfde te zijn en daarin soms iets anders vond dan liefde en dat was niet goed
➖ Ik bleef vervolgens zitten, omdat ik te bang was voor het alternatief en dat was niet goed
➖ Ik voelde me vaak zo alleen waardoor ik in paniek schoot en anderen opzocht, omdat ik niet met mezelf kon zijn en dat was niet goed.

Ik strafte mezelf af, want ik wilde het zó graag allemaal zelf kunnen en uit mezelf halen. Dat hoort toch?!

Nee.

Ik leerde in de loop der jaren dat dit MIJN leven is en ik ‘m mag leiden zoals ik wil, maar dat heeft heel wat jaren geduurd voordat ik er zo naar kon kijken. Om milder te zijn naar mezelf en mezelf te geven wat ik harder nodig had op dat moment. Ik kon het nog even niet alleen en dat was oké. Ik leerde te vertrouwen op dat het zou veranderen en ik had mezelf niets beters kunnen geven!

Ik gunde mezelf het proces en de groei en vroeg hulp waar nodig. Ik had het besluit genomen in mijn hoofd en gaf mezelf gevoelsmatig tijd waarin ik telkens bewuster werd van de intenties van mijn keuzes. Ik werd mij bewust van de waarom, werkte aan mezelf waardoor mijn behoeftes veranderden wat maakte dat ik na de zoveelste keer en verloop van tijd het vertrouwen voelde in mezelf en andere keuzes durfde te maken.

Nu ben ik 31 jaar met een eigen bedrijf en zijn al mijn levenservaringen als fundament voor Franka’s Coaching en gun ik jou niets minder dan dat wat mij geholpen heeft.

Ik deel dit met jou, omdat ik jou aanmoedig JOUW pad te lopen op je eigen tempo. Dat is het enige wat je wat mij betreft ‘hoort’ te doen!

Laat in een comment weten wat je van deze post vindt!

Gratis E-book

Wil je weten wat er meer voor nodig is om van 'rock bottom' weer terug omhoog te klimmen? Download dan jouw gratis e-book!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.