OVER MIJ


 

Brand Story | Franka


 
 

WIE IS FRANKA“Ik moet het doen, want niemand anders doet het voor me” – één van de grootste lessen die ik heb geleerd en dankzij deze harde en confronterende les ben ik in staat geweest mijn eigen leven te gaan leiden. Niet vanuit kramp, maar vanuit een groot besef en bewustzijn dat ikzelf verantwoordelijk ben voor mijn leven en niemand anders.
Graag wil ik een stuk van mijn eigen verhaal met je delen. Ik ben geboren in 1990 en opgegroeid in een gezin van vier; mijn ouders en jongere broertje. In mijn zesde levensjaar werd mijn broertje ziek; een hersenontsteking. Hij is nu verstandelijk beperkt, kan niet praten en snapt geen taal. Mijn vader werd ziek in mijn achtste levensjaar en overleed binnen een aantal maanden aan de gevolgen van bot- en longkanker. Mijn moeder was daarna niet in staat goed voor zichzelf en dus voor mij te zorgen. Een onstabiele periode zou ik kunnen zeggen. Vanaf mijn veertiende ging het beter met haar en dus ook met haar en mij samen. Ze ontmoette een nieuwe man en hertrouwde. In mijn 21e levensjaar kregen we te horen dat mijn moeder longkanker had en niet meer te genezen was. Ze stierf zeven maanden later. Ik was 20 en mijn gezin was weggevallen. De grond was letterlijk onder mij vandaan gehaald.
Die jaren daarna gingen gepaard met pijn, verdriet en eenzaamheid. Ik voelde me verloren en wist niet hoe ik hiermee om moest gaan, tót het grote besef dat ik als enige mezelf kon helpen. Ik realiseerde me meer en meer dat ik een keuze had. Altijd. Nu ben ik 31 jaar en kan ik alles waar ik doorheen ben gegaan en tegenkwam op mijn pad in positieve zin gebruiken en inzetten. Ik heb de Post-HBO Beroepsopleiding tot Coach Practitioner gevolgd aan de Alba-academie die EQA (European Quality Award) geaccrediteerd is door EMCC – NOBCO. Vanuit daar heb ik het lef gehad om Franka’s Coaching te starten waar mijn innerlijke reis uiteraard doorgaat én mag ik nu heel veel andere mensen op weg helpen. Ik blijf mezelf ontwikkelen als mens en professional middels supervisie, intervisie. Daarnaast specialiseer ik mij in systemisch coachen en begin ik volgend jaar (2023) aan de opleiding "Sytemisch Coachen" aan het Bert Hellinger Instituut, de grondlegger van systemisch coachen in Nederland.

"IK LAAT JOU ERVAREN DAT ER ZO'N ENORME KRACHT ZIT IN JOU"

Ik heb keuzes leren maken die goed zijn voor mij, omdat alles in mij zei dat ik het waard ben en dat het leven het waard is. Iedere hobbel op de weg of moeilijkheid die ik tegenkwam in mezelf, heb ik aangekeken en dat doe ik nog steeds. Ik kan mezelf sturen en vraag hulp waar nodig. Ik leef nu een heerlijk leven met de liefde van mijn leven, onze twee katten en lieve familie en vrienden om mij heen. Ik heb zelf ervaren dat wat er ook kan gebeuren in je leven, er niets is waar je niet uit kunt komen. Hoe rot en naar het ook is. Daar geloof ik echt in. Iedere keer ben ik mij ervan bewust dat ik een keuze heb in hoe ik met situaties wil omgaan, maar ook met mijn eigen gedachten en gevoelens.

Dit betekent voor mij dat ik de regie heb, wat mij een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid geeft en het is mijn missie jou daarbij te helpen. Ik wil dat jij weet dat je te allen tijde een keuze hebt. Jij bent degene die verantwoordelijk is voor jouw leven en jij beslist hoe dat leven eruit ziet.

Ik laat jou ervaren dat er zo’n enorme kracht zit in jou en die kracht gaan we boven laten komen tijdens het Inner Power Traject. Zacht en doortastend. Met rust, geduld en volledige aandacht voor jou. Klik hier als je meer wilt weten.

Wat zeggen familie en vrienden over mij? 
 • WILLY
  Je bent iemand die vroeg in het leven volwassen keuzes diende te maken. Het heeft je gevormd tot een open warm persoon die met een ruime blik de wereld in kijkt. Representatieve uitstraling. Doorzettingsvermogen. Niet bang andere keuzes te maken indien iets niet voldoet. Sociaal benaderbaar. Je laat je gevoel in het maken van keuzes prefereren op basis van eigen gevoel waar nodig met hulp die je ook zoekt in je brede sociale kring en familie. Iets wat niet goed voelt wordt tijdig kenbaar gemaakt of opgelost. Eenmaal goed ga je er voor. En tot slot, je ongekende liefde voor je naasten.
  WILLY
  Oom
 • NICOLETTE
  Als persoon zie ik een vrouw die het leven heeft leren omarmen. Je kiest hierbij niet voor de makkelijkste weg. Vanaf jonge leeftijd ben je met heel moeilijke thema’s geconfronteerd die jou hebben gemaakt tot waar je nu staat. Je maakt keuzes die je verder helpen in je ontwikkeling. Je schroomt niet (meer) om tijdens je zoektocht die mensen op te zoeken, die jij op dat moment nodig hebt. Door informatie van andere bronnen maak jij weer jouw eigen keus. Dit getuigt van moed, doorzettingsvermogen en (zelf)respect en zelf-liefde. Je leert van je ervaringen en doet hier ook iets mee. Het lijkt alsof je een beter beeld hebt van jezelf in relatie tot jezelf en de ander. Meer (zelf)bewust, (zelf)vertrouwen, in flow met je levensstroom, het lijkt alsof je meer ruimte hebt gekregen die jou meer bewegingsvrijheid geeft.
  NICOLETTE
  Tante
 • Daniël
  Lief, geïnteresseerd en intelligent persoon met veel empathisch vermogen. Je bent erg geïnteresseerd in anderen, weet goed te luisteren en de juiste vragen te stellen. Je weet vaak de juiste diepte vragen te stellen. Een sterke zelfstandige vrouw die goed met tegenslagen om kan gaan en iets moois van haar leven wil maken
  Daniël
  Neef
 • LINDE
  Het eerste wat in mij opkomt als ik jou sterkste eigenschap moet benoemen is luisteren. Ik denk dat maar weinig mensen écht kunnen luisteren naar wat er verteld wordt, bij jou merk ik altijd aan alles dat je oprecht luistert. Door je houding en je blik laat je zien dat je aandacht hebt voor wat er gezegd wordt en dat geeft een prettig en veilig gevoel. Wat daarbij komt is, doordat je zo goed kan luisteren, stel je altijd goede vragen en vraag je ook door naar dingen die jij hebt gehoord in het gesprek. Ik voel me wel eens uitgedaagd om dan over dingen na te denken waar ik nog niet bij stil had gestaan.
  LINDE
  Vriendin
 • INEKE
  Wat je wilt zal gebeuren en je laat niet snel je hoofd hangen dus een echte doorzetter en een bikkel van een vrouw!
  INEKE
  Tante
 • NYNKE
  Je bent een vriendelijke, toegankelijke en rustige persoonlijkheid. Je bent behulpzaam. Je kan snel tot de kern komen. Je bent begripvol. Niet oordelend. Je bent humorvol.
  NYNKE
  Vriendin
 • TJEERD
    Ik zie jou als iemand die veel ruimte geeft aan de ander om er te mogen zijn. Je bent onderzoekend vanuit oprechte interesse en durft op zoek te gaan naar de kern van een vraagstuk. Door jou rustige en open houding weet je makkelijk verbinding met de ander te maken waardoor er snel een veilige open en intieme sfeer ontstaat. Jouw vermogen om goede vragen te stellen die een diepere laag weten te raken zonder dat je er een oordeel aan hangt. Daarnaast kun jij ontzettend goed luisteren en laat jij de ander het ritme van het gesprek bepalen waardoor iemand ruimte en tijd voelt op tot zijn/haar kern te komen. Daarnaast vind ik je erg bescheiden en observerend. Je zorgzame karakter en liefde voor je familie typeren jou in mijn ogen enorm!
  TJEERD
  Collega coach en vriend
 • SILVIA
  Jij kan zó goed luisteren, anderen op hun gemak stellen, begrip tonen, maar ook zeker de vinger op de zere plek leggen en benoemen wat je de ander hoort zeggen (ook al ain’t it pretty ;)) Je hoeft jou niet eens goed te kennen om te zien en te voelen wat voor enorm warm en liefdevol persoon je bent, iemand waar je je instant veilig en geborgen bij voelt.
  SILVIA
  Vriendin
 • Nicole (@demindsetpsycholoog)
  Een leergierige, ambitieuze jonge vrouw die supergoed is in verbinden. Gaat voor echte connectie en leeft haar leven bewust en ten volle. Continu in ontwikkeling. Altijd kijkend hoe je nog meer kunt zijn van wie je werkelijk ten diepste bent en wilt zijn. Houdt van lachen, super geïnteresseerd en een feestje om tijd mee door te mogen brengen. Soms kritisch op jezelf maar vanuit drijfveer om te willen leren en groeien in mijn ogen. Empathisch naar anderen en ook naar jezelf. Kunt ander enorm goed gevoel geven gehoord te zijn. Geeft ander ruimte tot eigen antwoorden en inzichten te komen. Geduldig in gespreksvoering, creëert veilige setting. Inspirerend in hoe je echte verbinding kunt maken.
  Nicole (@demindsetpsycholoog)
  Collega coach en vriendin
 • IRMA
  Franka is een zachtaardig, lief, doortastend en intelligent persoon. Zij staat open in het leven en is daarbij zeer betrokken bij familie en haar medemensen. Heeft ook altijd een luisterend oor. Je sterkste eigenschap is dat je nooit oordeelt en bovendien ook zonder vooroordelen bent. Verder heb je een groot empathisch vermogen en ben je eerlijk en te vertrouwen. Franka is heel secuur, “een pietje precies” en heel netjes. Verder is ze een doorzetter en als ze ergens voor gaat, dan gaat ze er ook volledig voor. Opgeven is niet gauw aan de orde.
  IRMA
  Tante
 • REGINA
    Rustige persoonlijkheid, die zaken van verschillende kanten kan bekijken en hier goed over nadenkt. Je kunt goed luisteren en geeft de ander de ruimte. Je kunt heel goed relativeren, bent fijngevoelig, blijft objectief en haalt hiermee soms de scherpte uit een gesprek. Je zorgt goed voor jezelf en kunt genieten van de mooie dingen in het leven op een rustige manier.
  REGINA
  Tante